Bernát, Felícia
EUR 383,75 Ft
USD 362,60 Ft
8 °C
30 °C

A megszállt területekről tárgyalt Ukrajna elnöke az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosával

2020.09.22. 19:00

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az elcsatolt Donyec vidékről és a szintén orosz kézen lévő Krím-félszigetről tárgyalt Josep Borrell európai uniós főbiztossal – írta a Jevropejszka Pravda hírportálra hivatkozva az MTI.  A közlemény szerint a legutóbbi  normandiai formátumú – azaz Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország részvételével megtartott – csúcstalálkozón elért megállapodások jól haladnak. 

Az ukrán elnök meghívta az EU képviselőit a térségbe, hogy saját szemükkel lássák, katonái betartják a tűzszünetet, és milyen tevékenységet végez ott a hadsereg. Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével együtt tesz látogatást az oroszok által elfoglalt területen szombaton. 

Borell nyilatkozatában kiállt Ukrajna mellett:

„Az Európai Unió Ukrajna legnagyobb, leghatalmasabb és legmegbízhatóbb partnere. Támogatjuk Ukrajnát a gazdasági integráció szempontjából, de támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi integritását is. Különösen szeretném hangsúlyozni, hogy határozottan támogatjuk a megvalósuló reformokat” – mondta.

Az EU főképviselője elmondta:  Európai Unió soha nem ismeri el a Krím Oroszországhoz tartozását.  

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek