Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Felrobbant a Hezbollah egyik fegyverraktára Libanonban

2020.09.22. 17:43

Felrobbant az Irán által támogatott síita politikai és félkatonai szervezet, a Hezbollah egyik fegyverraktára  Ain Qana faluban, Libanonban – írta a az al-Dzsazíra angol nyelvű honlapja. Rendőrségi források szerint technikai hiba vagy a fegyverek helytelen tárolása okozhatta a detonációt, amelynek a robaja kilométerekre hallatszott. A Hezbollah közlése szerint személyi sérülés nem történt.

Ain Qana 50 kilométerre fekszik Bejrúttól, ahol 2750 tonna ammónium-nitrát robbant fel emberi gondatlanság miatt augusztus 4-én. Ebben a detonációban több mint 200 ember vesztette életét, 6500 ember megsérült és 300 ezer ember vált földönfutóvá. Ebben az ügyben egyelőre senkit nem vontak felelősségre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek