Botond, Mózes
EUR 386,96 Ft
USD 371,88 Ft
14 °C
29 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Eddig nem látott felvételek kerültek elő az önbíráskodással vádolt lövöldözőről

2020.09.23. 07:43 Módosítva: 2020.09.23. 09:45

Az új bizonyítékok fényében a védelem szerint megdőlni látszik a vád álláspontja, miszerint Kyle Rittenhouse előre megfontolt szándékkal követett el két gyilkosságot – írja a Fox News.

Kyle Rittenhouse
Kyle Rittenhouse
Fotó: youtube

Augusztusban egy rendőri intézkedés közben Jacob Blake fekete férfit több lövés érte. A tiltakozásul kirobbant tüntetések egyre több helyen torkollottak gyújtogatásba. A napokig tartó tombolásban nemcsak kormányzati épületek, hanem boltok, üzletek, autók, sőt templomok is áldozatául estek a tömeg haragjának, anélkül, hogy a rendőrség közbeavatkozott volna. Ekkor döntött úgy a vádlott, hogy néhány társával együtt, felfegyverkezve segít megállítani a rombolást a magántulajdon védelmében. Egy felgyújtott autókereskedés környékén konfliktusba keveredett a tüntetőkkel, és lövései nyomán két halott és egy súlyos sérült maradt az utcán. 

A nyilvánosságra hozott videón az látszik, hogy a vádlott legalább egy esetben önvédelemből lőtt, ráadásul egyik támadója szintén lőfegyvert használt. Védőügyvédje szerint egyértelmű, hogy védence saját védelmében használta fegyverét legalább az egyik esetben. Jól jellemzi az történtek visszhangját, hogy a Facebookon nem lehet rákeresni Rittenhouse nevére, sőt, a profilját is törölték.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport