Erik, Alexandra
EUR 383,73 Ft
USD 366,73 Ft
9 °C
23 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nő szoknyát viselt, megverték

2020.09.25. 10:15 Módosítva: 2020.09.25. 11:22

A francia rendőrség nyomozást indított annak a francia nőnek az ügyében, akit Strasbourgban fényes nappal megtámadott három férfi, mert szoknyát viselt. A France Bleu Alsace rádiónak adott interjújában az áldozat azt mesélte, hogy hazafelé tartott, amikor az egyik férfi a háromból azt mondta: „Nézzétek azt a kurvát szoknyában!” Állítólag több mint egy tucat ember látta az incidenst, de nem avatkozott közbe.

Szerdán Marlene Schiappa, az állampolgársági minisztérium miniszteri küldötte ellátogatott Strasbourgba, hogy beszéljen a nők közbiztonságáról. Azt üzente, hogy „nem a szoknya felelős a támadásokért, és még kevésbé a nők”.

Egy nőt soha nem azért ütnek meg, mert szoknyát visel. Egy nőt azért ütnek meg, mert léteznek emberek, akik nőgyűlölők, szexisták, erőszakosak, és akik nem vesznek tudomást a törvényről és bármilyen civilizációs szabályról

– nyilatkozta Schiappa a France Bleu Alsace-nak. Megkérte továbbá az embereket, hogy azonnal hívják a rendőrséget, ha tanúi bármiféle, nőket érő incidensnek.

A francia kormány az esetet nagyon komolynak és elfogadhatatlannak nevezte. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport