Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A szervezett bűnözés is meglovagolja a második hullámot, 28 millió hamisított szájmaszkot fogott el az Europol

2020.09.27. 14:42

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut foglalt le az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol egy nemzetközi művelet során.

Köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket iktattak ki a forgalomból a bűnüldözők.

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint tíz embert előállítottak Görögországban, és további 37 embert idéztek be Görögország, Olaszország és Portugália igazságügyi hatóságai.

A belga, a ciprusi, a görög, az ír, az olasz, a portugál, a román és a spanyol hatóságok bevonásával végrehajtott művelet során 123 közösségi oldalon nyitott, hamisított, illetve illegális termékeket árusító felhasználói fiókot és 36 weboldalt azonosítottak. Az elkobzott tárgyak között az arcmaszkok és az orvosi felszerelések mellett csaknem egymillió hamis márkás ruha, cipő, elektronikus eszközök és játékok is vannak. Több mint 700 ezer euró készpénzt, azaz uszkve 250 millió forintot is lefoglaltak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek