Négymillió forintos bírság is kiszabható a karanténszegőkre Angliában

2020.09.28. 07:14

Hétfőtől akár 10 ezer fontot (átszámítva hozzávetőlegesen négymillió forintot) is fizethet az, aki Angliában nem tartja be a hatósági karantén szabályait. Hatósági karanténba az kerülhet, akinek pozitív koronavírustesztje van, vagy kapcsolatban áll valakivel, aki fertőzött.

A Hatalmas bírságra azért van szükség, mert egy kutatás megállapította, hogy a tünetekkel rendelkezőknek csak a 18 százaléka vonul karanténba.

Akiket az NHS (Brit Országos Egészségügyi Szolgálat) utasított, hogy vonuljon karanténba, azoknak csak a 11 százaléka tette ezt meg. 

A büntetés 1000 fonttól (körülbelül 400 ezer forinttól) terjedhet 10 ezer fontig, a felsőbb határ leginkább azokra vonatkozik, akik rendszeresen vagy súlyosan megsértik a karantén szabályait.

Az alacsony jövedelműek és akik nem tudnak dolgozni a karantén következtében, 500 fontnyi támogatást igényelhetnek – írja a BBC.

Matt Hancock  brit egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy a londoni kormány nem fog habozni, ha újabb intézkedések meghozatalára lesz szükség a számok esetleges emelkedése miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás