Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A brit parlament bárjaira nem vonatkozik a nyitvatartási korlátozás

2020.09.28. 10:52

Korábban már megírtuk, hogy a londoni kormány még a budapestinél is szigorúbb nyitvatartási korlátozásokat vezetett be a járvány miatt, a vendéglátóhelyek csak este 10 óráig lehetnek nyitva Angliában. A korlátozás az összes vendéglátóhelyre, tehát étteremre, bárra és szórakozóhelyre is vonatkozik.

A parlament épületének, a Westminster-palotának a bárjai és viszont kivételek a szabályozás alól, mivel „munkahelyi kantinnak” minősülnek. Ez azért lehet visszatetsző, mert Boris Johnson brit miniszterelnök egy hete még a következőket üzente  a korlátozás kritikusainak:

Akik azt mondják, hogy nincs szükségünk a korlátozásra, és hagynunk kellene az embereknek vállalni a saját kockázataikat, azoknak azt üzenem, hogy ezek a kockázatok nem a sajátjaink. […] A koronavírus-járvány tragikuma, hogy az enyhe köhögésed valaki más halálos ítélete lehet.

A vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozás része, hogy a vendégeknek egy nevet és egy telefonszámot kell megadniuk, amikor távoznak a helyről. Ez a szabály szintén nem vonatkozik jelenleg a Westminster-palota bárjaira – írja a Daily Mail.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek