Közel harmincezer vidámparki dolgozójától válik meg a Disney

GettyImages-1228708044
2020.09.30. 09:35

A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a cég forgalma, ezért 28 ezer alkalmazottjának elbocsátására kényszerül. Az érintettek többsége amerikai vidámparkokban dolgozott, kétharmadukat részmunkaidőben foglalkoztatták. A bejelentés szerint a csoportos leépítés nem érinti a Disney Sanghajban, Hongkongban, Tokióban és Párizsban található létesítményeit.

A nyilatkozat szerint a cég park, élmények és termékek divíziója 85 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el a tavalyi évhez képest, ami 4,7 milliárd dollár veszteséget okozott a cégnek.

A cég egyik vezetője szerint

cégünk gondjait csak tovább növelte a kaliforniai vezetés hozzáállása, amely megakadályozta, hogy Disneyland újra kinyithasson, hiába próbáltuk őket meggyőzni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla