Erik, Alexandra
EUR 385,49 Ft
USD 366,55 Ft
9 °C
23 °C

Jövő márciustól legális lesz Szlovákiában az orvosi kannabisz

2020.10.06. 17:54

Az orvosi kannabisz legálissá válik 2021 márciusától Szlovákiában az egészségügyi tárca szándéka szerint – írta az Új Szó online hírportálja. Szlovákia az utolsó uniós tagállam, ahol a kannabidiolt tartalmazó készítmények a pszichotrop anyagok listáján szerepelnek, ezért tilos ezekkel élni.

Jana Ježíková, a tárca államtitkára hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy valamilyen módon változtatni szeretnének a marihuánát szabályozó törvényeken. Itt nem magáról a kenderről van szó. A kannabidiol a növénynek pusztán az egyik összetevője, amelynek nincs pszichogén hatása, és nem is okoz függőséget. Nincs szó tehát a marihuána dekriminalizálásáról – közölte az államtitkár.

A legalizálás révén Szlovákiában is kaphatók lesznek a kannabidiolt tartalmazó kenőcsök, étrend-kiegészítők és kozmetikumok. A tárca javaslatával a kormánykoalíció jelentős része egyetért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét