A sírokból is mosott ki tetemeket az áradás a francia-olasz határnál

2020.10.06. 01:11

Újabb holttestekre leltek a francia-olasz határ mentén, Nizzától északra. A hegyvidéki falvakban hétfőn is kutattak eltűntek után, akiknek a hétvégi ítéletidőben veszett nyomuk. Három holttestre bukkantak Saint-Martin-Vésubie, Lantosque és Colomars településeken a tűzoltók. További nyolc embert nyilvánítottak eltűntnek, akiket elsodort az áradás, és feltétezhetően életüket vesztették. Rajtuk kívül keresnek még 13 embert, róluk péntek óta nincs hír – írta a távirati iroda. 

A határ olasz oldalán, Ventimiglia településen francia közlések szerint egy holttestet találtak a tűzoltók, de egyelőre a hatóságok még nem tudták azonosítani a személyt, aki feltétezhetően a határ francia oldalán, a felduzzadt Roya-folyó völgyéből indult áradás áldozata lehet. Piemontéban is súlyos a helyzet, miután Északnyugat-Olaszország egyes részeire hatvan éve nem látott mennyiségű eső zúdult, itt két holttestre leltek hétfőn.

Vasárnap egyébként egy liguriai partszakaszon öt holttestet találtak, de Bernard Gonzalez, a franciaországi Alpes-Maritimes régió prefektusa szerint ezen holttestek állapotából arra lehet következtetni, hogy valószínűleg nem a mostani esőzések áldozatai, hanem egy vízzel elárasztott temető sírjaiból kimosott holttestek lehetnek.

A francia oldalon egyébként több település (Fontan, Saorge, La Brigue és Tende) is elérhetetlenné vált, miután az utak járhatatlanok, teljes útszakaszok és hidak szakadtak a mélybe, a házakat pedig romba döntötte a rájuk zúduló sártömeg. A tűzoltók katonák segítségével próbáltak elérési utakat kiépíteni a katasztrófa sújtotta területek felé. Mintegy négyszáz embert evakuáltak helikopterekkel a hegyvidéki településekről hétfőn.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport