Orsolya
9 °C
21 °C

Halálra égettek egy nigériai menekültet Líbiában

2020.10.07. 20:01

Három líbiai férfi felgyújtott és elevenen megégetett egy nigériai menekültet Tripoliban – közölték a líbiai hatóságok szerdán.

A tripoli székhelyű nemzetközileg elismert líbiai vezetés belügyminisztériuma közölte: három gyanúsítottat őrizetbe vettek az ügyben, akik a gyanú szerint benzinnel locsolták le, majd felgyújtották áldozatukat az egyik fővárosi gyárban.

Az ENSZ egyik ügynöksége újabb, menekültek elleni értelmetlen bűncselekménynek nevezte az esetet.

Júliusban a líbiai hatóságok három szudáni férfit lőttek agyon a líbiai Homsz városában, miközben egy őrzött létesítményből próbáltak elmenekülni.

Májusban pedig egy javarészt bangladesi bevándorlókból álló elhurcolt harmincfős csoporttal végzett egy helyi banda a déli sivatag egyik településén.

A Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta a káosz uralta Líbia az Európába igyekvő afrikai és arab bevándorlók egyik fő tranzitállomása. A világszervezet szerint mintegy félmillió illegális bevándorló tartózkodik az észak-afrikai ország területén, túlnyomó részük Európába akar jutni. A menekültek java részét az európai támogatással működő líbiai parti őrség fogja el és szállítja vissza az észak-afrikai ország területére.