A koronavírus robbanásszerű terjedésétől tart a bajor miniszterelnök

2020.10.09. 18:06 Módosítva: 2020.10.09. 18:07

Az új típusú koronavírus robbanásszerű terjedésének küszöbére került Németország – mondta Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök pénteken a bajor–osztrák határon fekvő Bad Reichenhallban Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott megbeszélése előtt.

Markus Söder a koronavírus-járvány felerősödése miatt szervezett bajor–osztrák kormányfői tanácskozás előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a határ mindkét oldalán rendkívüli aggodalomra ad okot a járványhelyzet. Azonban a pandémia első hulláma idején alkalmazott módszereket, a gazdaság és a társadalom működését bénító zárlatot mindenképpen el kell kerülni, és nyitva kell tartani az átkelőket.

Markus Söder – aki a német tartományi kormányfők egyeztető fóruma, a miniszterelnöki konferencia soros elnöke – elmondta, hogy a fertőzések számának vészes emelkedése miatt tovább kell dolgozni a járvány lassításának stratégiáján, ezért a keddi találkozó után a jövő héten valószínűleg ismét össze kell hívni a testületet, hogy egyeztessen Angela Merkel kancellárral.  • Tippek
  • Betét