Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Barack Obama szerint Donald Trump valóságshow-nak hiszi az elnökséget

2020.10.22. 07:44

Barack Obama Donald Trumpot támadva kampányolt volt alelnöke, a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden mellett szerdán a pennsylvaniai Philadelphiában.

A volt elnök egy autós kampányrendezvényen – ahol a jelenlévők a gépkocsijukban ültek – kifejtette:

reménykedett abban, hogy az ő néhány intézkedését Donald Trump elnökként továbbviszi majd, de ebben csalatkoznia kellett. Szerinte a jelenlegi elnököt nem érdekli az elnöki munka, valóságshow-nak hiszi az elnökséget, csakis magának és a barátaink akart segíteni.

Ostorozta Trumpot a járványkezelése miatt, és úgy vélekedett, hogy az elnök nem védi meg az amerikaiakat sem a járványtól, sem annak következményeitől.

Még önmaga védelmében sem tudja megtenni a legfontosabb lépéseket

– mondta. Elismerte, hogy a koronavírus-járvány bármelyik elnököt próbára tette volna, de úgy vélekedett, hogy Trump különösen alkalmatlan.

Ez nem valóságshow, ez a valóság, és nekünk együtt kellett élnünk annak a következményeivel, hogy ő (Trump) képtelennek bizonyult komolyan venni a munkáját

– jelentette ki a demokrata párti volt elnök. Trump bírálatával szemben Obama dicsérte Bident és az alelnökjelöltet, Kamala Harrist. Mint mondta, „őket érdekli minden egyes amerikai sorsa, azoké is, akik nem értenek egyet velük. Kijelentette: „ők minden egyes nap harcolni fognak értetek. Vigyáznak rátok és vigyáznak a demokráciára. A volt elnök az elmúlt négy év gazdasági eredményeit a saját kormányzatának tulajdonította, mondván, hogy Trump csak „megörökölte” azokat.