Egyre több a gyilkos medvetámadás Japánban

2020.10.26. 09:33

Áprilistól szeptemberig csaknem 13 670 medveészlelést regisztráltak Japánban, többet, mint 2016 hasonló időszaka óta bármikor – jelezte a tokiói környezetvédelmi minisztérium.

Az adatot azután tették közzé, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a szigetországban a medvetámadások, amelyek közül több halálos kimenetelű volt. Októberben két idős nő vesztette életét emiatt.

Ugyanebben a hónapban három medvét lőttek le Isikava tartományban, közülük kettő emberekre támadt, egy harmadik pedig behatolt egy bevásárlóközpontba.

Az incidensek megszaporodása miatt – írja az MTI – közös tanácskozást tartott a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium, valamint a rendőrség. A hatóságok védelmi intézkedések meghozatalát javasolják az érintett önkormányzatoknak.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szokásosnál jóval több medvét láttak a nyár folyamán az országban, holott az észlelések növekedése egyébként ősszel szokott jelentkezni. Szakértők szerint a medvék a nekik táplálékot adó fák gyenge idei termése miatt látogathatnak a lakott településekre.

Japán fő szigetén, Honsún az örvösmedve honos, az északi Hokkaido szigetén barnamedvék élnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport