Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Havi 900 eurós segélyt kapott a bécsi terrorista az osztrák államtól

2020.11.05. 20:01

Kedvezményes lakásbérlethez juthatott Bécsben a 20 éves, albán származású merénylő – írja az osztrák Kronen Zeitung. Fejzulai -t „Jungwienerként” regisztrálták, emiatt kaphatta meg a támogatást, ami azoknak a 30 év alatti fiataloknak jár, akiknek még nincsen saját lakásuk.

Kujtim Fejzulai egy Donaustadtban található, 41,9 négyzetméteres lakás bérléséhez igényelte Bécs segítségét, amit idén májusban meg is kapott az osztrák fővárostól. A portál szerint a támadó ugyanebben a hónapban szociális segélyt is kapott, majd később havi 917,35 eurós állami segítséghez is juthatott. Fejzulai osztrák állampolgár volt, így jogosult volt a támogatásokra.

Az osztrák belügyminiszter, Karl Nehammer csütörtökön jelentette be, hogy a bécsi terrortámadás után az osztrák rendőrség által őrizetbe vett tizenöt emberből nyolcan büntetett előéletűek. A gyanúsítottak közül négyet terrorbűncselekmények, kettőt-kettőt pedig különböző erőszak-bűncselekmények, illetve egy Linzben elkövetett „becsületgyilkosság” kísérlete miatt kerültek a bűnüldözés látókörébe.

Fejzulai hétfőn négy embert ölt meg, huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában.

Kapcsolódó

Németországban is merényletektől tartanak

Az alkotmányvédelmi hivatal vezetője szerint a bevándorlók tudják, mi elől menekültek, de integráció hiányában a leszármazottak radikalizálódtak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport