Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Görögországban péntektől éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe

2020.11.12. 07:02

Görögországban péntektől éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe a koronavírussal fertőzöttek számának ugrásszerű növekedése miatt - jelentette be szerdán este Nikosz Hardaliász, a polgári védelmi miniszter helyettese.

A tilalom este kilenc órától reggel öt óráig lesz érvényben. Az utcára menni kizárólag munkavégzés vagy más nyomós indok, például egészségügyi okok miatt lehet.

A görög hatóságok szerdán 2752 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak és 43 halálos áldozatról számoltak be annak ellenére, hogy napközben is szigorú kijárási korlátozások vannak életben. Az emberek ugyanis csak SMS-ben kérhető hatósági engedéllyel hagyhatják el otthonaikat.

A korlátozások ellenére továbbra is sűrű a forgalom az országban - közölte Hardaliász az ERT közszolgálati televízió műsorában nyilatkozva. Szerinte a görögök szükségtelen utakat tesznek, miközben nagyon kritikus a helyzet.

A tárcavezető-helyettes szerint különösen aggasztó a helyzet Szalonikiben, ahol a fertőzöttségi mutató 32 százalék. Az egészségügyi ellátás az összeomlás szélén áll. A görög egészségügyi ellátórendszerben ráadásul jelentős megszorítások voltak a pénzügyi válság nyomán.

SZOMBAT ÓTA GÖRÖGORSZÁGBAN CSAK A LAKOSSÁGI ALAPELLÁTÁST BIZTOSÍTÓ ÜZLETEK, ÍGY A GYÓGYSZERTÁRAK ÉS ÉLELMISZERBOLTOK TARTANAK NYITVA.

Az év eleji karanténtól eltérően nyitva tartanak viszont az óvodák és az általános iskolák. A gimnáziumokban és a szakközépiskolákban ugyanakkor távoktatást vezettek be.

A csaknem 11 milliós Görögországban eddig 63 321 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 909-en hunytak el a kórban. A meggyógyultak száma 23 074.  • Vennék
  • Bankszámla