16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Meghalt koronavírusban a Yorkshire-i Hasfelmetsző

2020.11.13. 12:03

Hetvennégy éves korában meghalt koronavírusban a Yorkshire-i Hasfelmetszőként ismert beteg lelkű sorozatgyilkos, Peter Sutcliffe – írta meg a Guardian.

A hírhedt bűnöző nevéhez 1975 és 1980 között tizenhárom nő bestiális meggyilkolása és további hét gyilkossági kísérlet fűződik Yorkshire-ben és Manchesterben. Áldozatait jellemzően kalapáccsal vagy csavarhúzóval hátulról leütötte, majd brutálisan megkéselte.

A megölt nők közül a legfiatalabb mindössze 16, a legidősebb 42 esztendős volt. Néhol a rendőrségnek már külön kellett figyelmeztetnie a nőket, hogy lehetőleg ne járjanak éjszaka egyedül az utcán.

Peter Sutcliffe 1983-ban
Peter Sutcliffe 1983-ban
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Az ügy felderítéséhez számos fiaskó is kötődik, ugyanis az öt év alatt állítólag kilenc alkalommal is kihallgatták, de végül mindig elengedték. Végül 1981 januárjában fogták el, majd májusban ítélték sokszoros életfogytig tartó fegyházbüntetésre. A börtönben később megállapították róla, hogy paranoid skizofrén.

Sutcliffe a koronavírus szempontjából különösen rizikós csoportba tartozott. Idős kora mellett állítólag cukorbeteg volt és el volt hízva, ráadásul nemrég szívroham gyanújával is kórházba került.  • Hírek
  • Hírek