Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Már több mint egymillió fertőzött van Mexikóban

2020.11.15. 07:29

Több mint egymillió a koronavírussal fertőzöttek száma Mexikóban, amely így a világ országainak rangsorában a 11. lett, ahol a regisztrált esetek száma már hétszámjegyű – írja az MTI a mexikói egészségügyi minisztérium szombati adatai alapján. 

Az elmúlt 24 órában 5860 új fertőzöttet regisztráltak, így számuk a járvány kezdete óta elérte az 1 003 253-at. A vírus okozta betegségben egy nap alatt 635-en haltak meg, eddig összesen 98 259-en. Ez a negyedik legmagasabb halálozási szám a világon.

A mexikói kormány feltételezi, hogy a koronavírussal összefüggő betegségekben legalább 50 ezerrel több ember halt meg annál, amennyit a hivatalos statisztikák mutatnak. A fertőzöttek valódi száma is magasabb lehet, mivel az elvégzett tesztek száma viszonylag alacsony.

Mexikóban az elmúlt hónapokban kezdtek visszatérni a normális élethez, számos, a járvány első hullámában bezárt üzlet, vállalkozás újranyitott. Mexikóvárosban azóta azonban ismét megteltek a kórházak, várhatóan hamarosan szigorúbb korlátozások lépnek hatályba.

AZ ORSZÁGBAN EGY NAPRA SEM RENDELTEK EL TELJES VESZTEGZÁRAT.

Andrés Manuel López Obrador államfő már hónapokkal ezelőtt azt állította, hogy Mexikó „megszelídítette” a járványt. Az elnököt ritkán lehetett látni szájmaszkban nagy nyilvánosság előtt.  • Vennék
  • Hírek