Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Négymillió ember kaphat ingyenes védőoltást a jövő év első felében Ukrajnában

2020.11.18. 21:22

Ukrajna a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítására létrehozott COVAX kezdeményezésen keresztül a jövő év első felében annyi ingyenes oltóanyaghoz juthat hozzá, amennyi az országban élők húsz százalékának, mintegy négymillió lakosnak elegendő – jelentette be szerdán Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese Facebook-oldalán.

A tisztségviselő szerint – írja az MTI – ezt az információt a COVAX-tól aznap erősítették meg Ukrajnának. Közölte, hogy a COVAX-kezdeményezés magában foglalja a Moderna amerikai gyógyszergyártó vállalat még tesztelés alatt álló oltóanyagát.

Ennek a vakcinának az előzetes eredményei 95 százalékos hatékonyságot mutatnak a Covid-19 betegség kialakulásának megakadályozásában

– tette hozzá a tisztifőorvos. Ljasko hangsúlyozta: az egészségügyi minisztérium azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy „mind globális kezdeményezések, mind Ukrajna állami költségvetése révén” az ország minél több lakosának immunizálását biztosítsa bevált, jó minőségű és biztonságos oltóanyagokkal 2021-ben.