Ukrajna: soha ennyien nem kerültek kórházba egy nap alatt

GettyImages-1229369337
2020.11.27. 17:57

Ukrajnában több mint 16 ezerrel 693 ezerre emelkedett az azonosított fertőzöttek száma az utóbbi 24 órában, az elhunytaké pedig újabb 192-vel 11 909-re. Eddig csaknem 326 ezren gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont 355 ezerre nőtt.

Az elmúlt napon a járvány kezdete óta az eddigi legtöbb, 2069 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba

 – jelentette az MTI ukrajnai tudósítója.

Kapcsolódó

Ukrajna: még mindig 9 ezer fölött a napi új fertőzöttek száma

Ukrajnában újabb 138 beteg veszítette életét az utóbbi 24 órában.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint egy sajtóinterjúban közölte, hogy egyelőre kivárják, milyen eredményt hoz a harmadik „hétvégi karantén”, utána döntenek egy esetleges teljes zárlat bevezetéséről az országban. Ennek értelmében szombaton és vasárnap az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon és a közösségi közlekedésen kívül semmi sem működhet. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter azt mondta: még nem látja okát a teljes zárlat bevezetésének.

Kapcsolódó

Újabb csúcsokat dönt a koronavírus Ukrajnában

Átlépte a 600 ezret az igazolt fertőzöttek száma.

Magyarországot ma ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.

A vörös, azaz a koronavírus-járvány miatt kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak negatív PCR-teszt-eredménnyel függeszthetnek fel a határidő letelte előtt.

(Borítókép: Egészségügyi dolgozók egy ukrajnai kórházban 2020. október 30-án. Fotó: Alexander Reka / TASS / Getty Images)