Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Csehország: a legalacsonyabb napi esetszám hetven nap óta

2020.11.30. 09:18

Csehországban vasárnap 1074 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami szeptember 20-a óta a legalacsonyabb napi esetszámm és mintegy 400-zal kevesebb, mint egy hete – derült ki a ma reggeli adatokból. 

Ugyanakkor a munkaszüneti napokon a tesztek száma is mindig alacsonyabb, mint hétköznap. A vasárnapi tesztek számát ma este hozzák nyilvánosságra. 

A cseh egészségügyi minisztérium statisztikája szerint vasárnap 48-an haltak meg a Covid–19 szövődményeiben, ami október közepétől a legalacsonyabb szám.

A kórházban kezelt betegek száma 4500-ra csökkent, közülük mintegy 600 ember állapota súlyos – írta a távirati iroda. 

Kapcsolódó

Covid–19: Szerbiában romlik a helyzet, Csehországban javul

Csehországban mérséklődött a kórházban kezelt betegek száma, Szerbiában azonban egyre több a 60 év alatti beteg.

A prágai kormány döntése értelmében csütörtökön bizonyos korlátozásokkal kinyithat az összes üzlet, vendéglő, és működhetnek a szolgáltatások. Az üzletek látogatóinak számát úgy korlátozzák, hogy 15 négyzetméterre jusson egy vásárló. A vendéglők a teljes férőhelyük felét használhatják, és négy személyre van korlátozva az egy asztalnál ülők száma. A nagy bevásárlóközpontokban lévő vendéglátóipari egységek azonban továbbra is zárva maradnak. Megszűnik az éjjeli kijárási tilalom, és a jelenlegi hatról ötvenre emelkedik a kültéri közösségi akciókon engedélyezett résztvevők száma. Csehországban december 12-ig szükségállapot van érvényben.  • Vennék
  • Hírek