Negatív antigénteszttel is lehet utazni a Kanári-szigetekre

GettyImages-1210638994
2020.12.10. 07:01

Az eddig kért PCR-eredmény helyett egy negatív koronavírus-antigénteszttel is be lehet utazni a Kanári-szigetekre. Spanyolországban a Kanári-szigeteken a legkedvezőbb a járványhelyzet, az egészségügyi minisztérium szerdai jelentése szerint százezer emberből pusztán 93-an fertőzöttek a tartományban, míg az országos átlag 193.

A csütörtöktől hatályos rendelkezés a regionális kormány szigorító intézkedéseit egészíti ki: egy hónapra korlátozzák a be- és kilépést a tartomány területéről, amely alól csak jogszabályban rögzített indok, például munkavégzés, egészségügyi ellátás adhat mentességet, illetve a negatív teszteredmény. Emellett december 23-ától január 10-éig hajnali egy és reggel hat óra között éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, utolsóként a spanyol tartományok közül – írja az MTI.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön bővíteni fogják az országba való belépéshez jóváhagyott Covid-tesztek körét, az eddigi spanyol és angol mellett francia és német nyelven is elfogadják majd a leleteket, a hat év alatti gyerekeket pedig mentesítik a tesztkötelezettség alól.

A szaktárca napi jelentése szerint továbbra is lassul a járvány terjedése Spanyolországban, az elmúlt 24 órában 2305 új esetet diagnosztizáltak, míg a regisztrált fertőzöttek száma 9773-mal nőtt. Egy hét alatt 700 ember hunyt el a fertőzés következtében. A járvány kezdete óta több mint 1,7 millióan kapták el bizonyítottan a fertőzést, a halálos áldozatok száma 47 019.

(Borítókép: Playa de Las Teresitas tengerpart Tenerifén. Fotó: Frank Bienewald / Getty Images Hungary)

   • Hírek
  • Hírek