Nem csitul a járvány Csehországban

2020.12.19. 13:06

Csehországban 8800 új igazolt koronavírus-fertőződést regisztráltak a hatóságok az utóbbi 24 órában, ami november közepe óta a legmagasabb napi esetszám. A pozitív eredményt hozó szűrések aránya 27,7 százalékra nőtt. 

A járvány terjedési mutatója pénteken 1,27-re emelkedett, ami a kór terjedésének gyorsulását jelenti. A 10,7 millió lakosú Csehországban a koronavírus-járvány november elején tetőzött, amikor a napi fertőződések száma meghaladta a 15 ezret, és a pozitív szűrések aránya 38 százalék felett volt. Néhány hetes javulás után a járványhelyzet december elején újra romlani kezdett – jelentette az MTI prágai tudósítója.

A kormány döntése nyomán újra bezártak a vendéglők és a szállodák mellett a kulturális intézmények. sportrendezvényeket továbbra is nézők nélkül kell megtartani.

Ismét elrendelték az éjszakai kijárási tilalmat.

Az üzletek azonban kinyithatnak, a szolgáltatások bizonyos feltételek mellett igénybe vehetők. A kormány engedélyezte a síközpontok működését is, de a hegyvidéki szállodák és panziók zárva maradnak.

Kapcsolódó

Koronavírus Csehországban: egyre több a fertőzött

Visszatérhet az éjjeli kijárási tilalom, és korlátozhatják a vendéglők, valamint az iskolák működését is.

A cseh kórházakban kezeltek száma továbbra is 4600 körül mozog, közülük mintegy 600 személy állapota minősíthető súlyosnak.