Erik, Alexandra
EUR 382,24 Ft
USD 363,33 Ft
9 °C
23 °C

KKM: A washingtoni nagykövet képviseli Magyarországot Biden beiktatásán

2021.01.18. 16:17

Kormányzati meghívó nem érkezett – válaszolt Szijjártó Péter, amikor az ATV megkérdezte a minisztert hétfőn, hogy Joe Biden amerikai elnök beiktatásán ki képviseli majd Magyarországot. A külügyminiszter megjegyezte, hogy értesülései szerint a beiktatás „az ismert körülmények miatt” a szokásosnál visszafogottabb lesz. 

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az Egyesült Államok következő elnöke sikeres legyen

– jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzáfűzte: abban érdekeltek, hogy az előző négy évhez hasonlóan magas színvonalú kétoldalú kapcsolatrendszert tudjanak fenntartani. 

Az Index cikkére reagálva a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke Paczolay Máté az alábbi reakciót küldte. 

A megválasztott amerikai elnök kongresszusi beiktatására egyetlen hivatalos külföldi delegáció sem kapott meghívót az Egyesült Államoktól. Ez megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, ami alapján kormányzati szinten nem hívnak meg állami vezetőket a ceremóniára és hivatalosan minden ország nagyköveti szinten képviseli magát az eseményen. Takács Szabolcs  washingtoni nagykövet január 5-én kapott meghívást Joe Biden beiktatására, amit természetesen elfogadott, így képviselni fogja Magyarországot az eseményen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek