Kiszámíthatatlansága miatt Biden megtagadná Trumptól a hírszerzési tájékoztatókat

2021.02.06. 11:50

Joe Biden új amerikai elnök egy péntek esti interjúban kijelentette, nem szeretné, ha elődjét, Donald Trumpot a továbbiakban is hírszerzési tájékoztatókban részesítenék, ahogy az egyébként szokás a volt elnökök esetében – adta hírül az MTI.

Biden a CBS televíziós csatorna műsorvezetőjének kérdésére válaszolva azt mondta, Trump viselkedése kiszámíthatatlan, és félő, hogy titkos információkat szivárogtatna ki, ezért meg kell szüntetni a hozzáférését. 

Nem tért ki részletekbe menően arra, hogy mi történhetne, csupán annyit mondott, hogy elődjének szerinte egyszerűen nincs már szüksége ezekre az információkra a továbbiakban.

Állítása szerint ugyanakkor ennek nincs köze az amerikai törvényhozás épületének január 6-i ostromához.

A volt amerikai elnökök hagyományosan a mandátumukat követően továbbra is megkapják a hírszerzési tájékoztatókat, azonban ez mindössze a szokásjogból ered, így Biden minden további nélkül megtagadhatja ezt Trumptól.

Sajtóhírek szerint Donald Trump az elnöksége alatt többször is felfedett nyilvánosan titkosszolgálati információkat, a napi tájékoztatók iránt pedig nem sok érdeklődést tanúsított.  • Hírek
  • Lakáshitel