Újabb magyar politikus került fel az ukrán nacionalisták listájára

2021.02.16. 12:02
Várhelyi Olivér az Európai Unió bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa is felkerült az Ukrajna ellenségeit listázó szervezet listájára. Az oldalra olyan személyes adatok kerülnek fel, amelyek nyilvános forrásokból nem érhetőek el, kizárólag titkosszolgálati, kormányzati forrásból.

Az Ukrajna ellenségeit listázó oldalra a magyar politikus ma reggel került fel. Az oldal indoklása szerint Várhelyi Olivér nyíltan beavatkozik Ukrajna belügyeibe, támogatja Kárpátalján a szeparatizmust.

Várhelyi Olivér uniós biztosként az Európai Unió–Ukrajna Társulási Tanács ülése után nyilatkozott. Azt mondta az ukrán nemzeti kisebbségi törvényről, hogy az EU elvárja, hogy a törvény megfelelően szabályozza a nyelvhasználatra és az oktatásra vonatkozó jogokat. Hozzátette, hogy az unió számít arra, hogy a nemzeti kisebbségek képviselőit ért fenyegetéseket az ukrán hatóságok ki fogják vizsgálni. 

vrh
Fotó: myrotvorets.center

Vélhetően Várhelyi Olivérnek ez a nyilatkozata bőszítette fel „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezetet, hogy a magyar biztos adatait feltegye honlapjára.

A listán egyébként fent van Szijjártó Péter külügyminiszter, Bocskor Andrea kárpátaljai fideszes európai parlamenti képviselő, Brenzovics László KMKSZ-elnök és még sokan mások.  • Hírek
  • Lakáshitel