Nigériában agyonlőhetnek bárkit, aki engedély nélkül tart Kalasnyikovot

2021.03.12. 07:52

Elnöki engedélyt kaptak a biztonsági erők Nigériában arra, hogy bárkire tüzet nyithatnak, aki engedély nélkül tart AK–47-es gépkarabélyt – adta hírül az MTI.

Muhammadu Buhari államfő azért hozta a rendeletet, mert a 214 millió lakosú országban egyre romlik a közbiztonság, mind gyakoribbak a fegyveres incidensek, tömeges emberrablások, melyek során a bűnözők zöme Kalasnyikov típusú fegyvert használ. Ennek egyik bizonyítéka számos videó, amelyen bűnözők büszkén ráznak kezükben AK–47-es gépkarabélyt. A fegyvereket nagyrészt Afrika északi részéről csempészik az országba. Ugyanakkor az elnöki hivatal közlése szerint az országban csakis a biztonsági erők rendelkezhetnek ilyen lőfegyverrel.

Decemberben 300 fiút raboltak el fegyveresek egy iskolából, februárban 300 lányt. Utóbbiakat hamar elengedték, ám a fiúk hollétéről azóta sem tudni. A lányok elrablásával egyazon napon ismeretlen fegyveresek legkevesebb tíz embert meggyilkoltak egy nigériai bányásztelepen, mintegy száz másikat pedig elhurcoltak Zamfara tagállamban. Sorsuk azóta is ismeretlen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport