Rendőröket mészároltak le Mexikóban

2021.03.19. 08:09

Legalább 13 rendőrt gyilkoltak meg Mexikó középső részén egy hatósági konvoj elleni rajtaütésben, ami a helyi tisztviselők gyanúja szerint az egyik nagy befolyású drogkartell műve volt.

Az ügyészség közleménye szerint a járműoszlopra csütörtökön támadtak rá Coatepec Harinas városában – számolt be az MTI. A rendőrök a szervezett bűnözés elleni harcban vettek részt a fővárostól, Mexikóvárostól mintegy 140 kilométerre délnyugatra. A rajtaütés további részletei egyelőre nem ismertek.

Az országban rendkívüli erőszak dúl azóta, hogy 2006-ban kitört a drogháború. A mintegy 126 milliós államban naponta csaknem száz gyilkosságot jegyeznek fel, Emellett több mint 82 ezer személy eltűnését tartják számon.

Az erőszakos cselekmények hátterében a különböző, az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészetben érdekelt bűnbandák és drogkartellek állnak, amelyek emberrablásokat is elkövetnek, de nem riadnak vissza a zsarolásoktól sem. Tagjaik gyakran szoros kapcsolatot építenek ki a biztonsági erőkkel.

Egy helyi tanácsadói testület adatai szerint Mexikóban a bejelentett bűncselekményeknek csupán mintegy három százalékát derítik fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport