Drónok figyelik a légszennyezettséget Romániában

2021.03.29. 13:34

Ötven új generációs drónt készül vásárolni a román Környezetvédelmi Őrség – derül ki a Főtér cikkéből. Az eszközökkel Románia levegőszennyezettségét szeretnék felmérni. Az ország levegőminőségének feltérképezése mellett az illegális hulladékégetőket is ezek segítségével szúrnák ki. 

Az erdélyi lap úgy tudja, a drónok olyan érzékelőkkel lesznek felszerelve, amelyek felismerik és továbbítják a központnak a kibocsátott káros anyagok koncentrációját. Így könnyebb lesz tetten érni az illegális hulladékégetőket, de az is megfigyelhető lesz, hogy milyen veszélyes és milyen irányba terjed a levegőszennyezés.

Octavian Berceanu, a Környezetvédelmi Őrség vezetője szerint a levegőszennyezés visszaszorításában nagyon fontos a megelőzés, ehhez azonban sok terepmunkára van szükség. A drónok ebben lesznek segítségükre.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.