Kutyája mentette meg a montenegrói vadonban eltűnt kislányt

2021.04.15. 18:42 Módosítva: 2021.04.15. 18:42

Montenegróban, egy Kotor melletti kis településen eltűnt egy hétéves kislány egy erdő széli családi házban tartott születésnapi zsúrról. Keresésére a Facebookon közzétett felhívást követően csatlakozó önkéntesek mellett a rendőrség, sőt még a montenegrói tengerészet hivatásos állománya is csatlakozott, ám a kétségbeesett szülők döbbenetére egész éjjel eredménytelen volt a kutatás.

A Chiara keresztnevű kislány egyébként dél-afrikai állampolgár és csak angolul beszél. A szülők aggodalmát az is fokozta, hogy olyan területen veszett el, ahol egy hírhedt helyi klán garázdálkodik, több montenegrói és szerbiai alvilági leszámolás is a számlájukra írható – számolt be a szerb Blic napilap.

Szerencsés véget ért a történet, mivel a kislányt kifogástalan egészségi állapotban találták meg egy erdőben eltöltött éjszaka és összesen 24 órás eltűnést követően. Csupán a rend kedvéért szállították be kórházi megfigyelésre. Mint a gyermek elmondta, a család vadászkutyája melengette, sőt a gondoskodó eb még egy kis vermet is ásott, ahová mindketten behúzódtak.

Kapcsolódó

Életben maradhat-e a gyerek, akit farkasok nevelnek?

Hogyan maradhat életben egy gyerek, akit farkasok nevelnek? Sehogyan, de azért előfordult már jó párszor.  • Hírek
  • Csok