Ízesített italok miatt haltak meg és kerültek kórházba sokan Nigériában

2021.04.16. 06:31

Legalább tízen elhunytak és négyszáz embert kórházba kellett szállítani az északnyugat-nigériai Kano államban silány minőségű italok fogyasztása miatt – közölte Aminu Ibrahim Tsanyawa helyi egészségügyi megbízott.

Az ételmérgezéses tünetekkel kórházba szállított emberek közül ötvennél veseproblémák is felléptek.

A hamisított és az előírásoknak nem megfelelő termékek fogyasztása káros kihatással van a vesékre és az emberi test más létfontosságú szerveire

– hangsúlyozta Tsanyawa.

A nigériai állami hírügynökség felidézte a helyi élelmiszerfelügyeleti hatóság (NAFDAC) március 15-i jelentését, miszerint értesüléseket kapott egy különös betegségről, amely a gyanú szerint zacskós víz és helyben gyártott italok fogyasztásával állhat összefüggésben.

Mojisola Adeyeye, a NAFDAC főigazgatója a Channels TV helyi műsorszolgáltatónak korábban elmondta, hogy az ételmérgezés olyan ízesített italokkal áll összefüggésben, amelyek egy dansami nevű összetevőt tartalmaznak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla