Egy 19 éves férfi lőtt agyon nyolc embert az indianapolisi FedEx-irodában

2021.04.17. 06:49

Az indianapolisi hatóságok a 19 éves Brandon Scott Hole személyében azonosították azt férfit, aki az előző este nyolc embert lőtt agyon és többeket megsebesített a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat ottani telepén, s aki később végzett magával – közölte a sajtóval pénteken a város rendőrparancsnok-helyettese.

Craig McCartt elmondta, a fiatalember találomra kezdett el lövöldözni a vállalati parkolóban, ezután bement az épületbe és ott folytatta a lövöldözést, aminek nyolc ember esett áldozatul, és további kilencen megsebesültek. Az elkövető vélhetően rögtön végzett magával, amikor a rendőrök behatoltak az épületbe.

A hatóságok a nap folyamán házkutatást tartottak Brandon Scott Hole lakásában, és lehetséges bizonyítékként lefoglaltak asztali számítógépeket és néhány más elektronikus eszközt. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrségi tisztségviselő arról is beszámolt, hogy tanúk szerint a fiú a lövöldözés előtt nem került szóváltásba senkivel, semmi jele nem volt annak, hogy mire készül. A véres cselekmény mindössze néhány percig tartott - tette hozzá.

A lőfegyverekkel elkövetett erőszak immár járvány lett Amerikában, de nem szabad ezt elfogadnunk. Túl sok amerikai hal meg minden egyes nap – szögezte le Joe Biden elnök a Fehér Ház által nyilvánosságra hozott közleményben, hangsúlyozva, hogy ez „megmérgezi” az amerikai nemzet lelkét. Utasítását adott, hogy a tragédia miatt kegyeletből félárbocra engedjék a zászlókat az állami intézményeken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport