Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Fának csapódott az önvezető Tesla, két ember meghalt

2021.04.19. 07:20

Két férfi meghalt azután, hogy az egyesült államokbeli Houston északi részén fának ütközött egy elektromos, önvezető Tesla autó – közölte a helyi hatóságok nyomán az MTI.

A Tesla vállalat elektromos autója vélhetően robotpilóta-üzemmódban haladt.

A vezetőülésben nem ült senki – mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere. Cinthya Umanzor a The Wall Street Journalnak nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt fának ütközött.

Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a jármű volánjánál nem ült senki. „Majdnem 99,9 százalékban biztosak vagyunk benne” – tette hozzá a rendőr.

A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e – derül ki a jelentésből.

A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport