Véget ér a a kijárási tilalom Romániában

2021.05.13. 18:35 Módosítva: 2021.05.13. 19:15

Romániában megszűnik az éjszakai kijárási tilalom május 15-étől.

A BOLTOK NYITVATARTÁSI IDEJÉT SEM KORLÁTOZZÁK, AZAZ NEM KELL ESTE KILENC ÓRAKOR BEZÁRNIUK.

Klaus Iohannis államfő ezt azzal indokolta, hogy az oltási kampánynak köszönhetően visszaszorulóban a koronavírus-járvány, írta a kronikaonline.ro. Szombattól részben eltörlik a szabadtéri maszkviselést. Ez azt jelenti, hogy a zsúfolt helyszíneken – piacokon, vásárokban, buszmegállókban, tömegközlekedési eszközökön – kell csak továbbra is hordani azt.

Kapcsolódó

Növelik az éjszakai kijárási tilalom időtartamát Romániában

23 hegyvidéki üdülőtelep szállodái és panziói befogadóképességük legfeljebb 70 százalékát kihasználva fogadhatnak szállóvendégeket.

AZ ÁLLAMFŐ ELMONDTA AZT IS: KIDOLGOZTÁK A NYÁRI LAZÍTÁSOK FORGATÓKÖNYVÉT IS, A KÖVETKEZŐ ENYHÍTÉSEK JÚNIUS ELSEJÉTŐL KÖVETKEZNEK.

Ekkortól engedélyezik a családi rendezvények – esküvők, keresztelők – megtartását; a szabadban 70, zárt térben 50 ember vehet részt ezeken. Ha azonban a szervezők garantálják, hogy valamennyi résztvevő beoltott, akkor nincs létszámkorlát. Ugyanez lesz érvényes a sportrendezvényekre is: a szabadtéri mérkőzéseken a rendelkezésre álló helyek 25 százalékát tölthetik meg, de ha garantálják: mindenki megkapta az oltást, akkor több néző is jelen lehet. 

A bukaresti kormány célja az, hogy júniusig öt-, júliusig hat-, augusztus elsejéig pedig hétmillió beoltott legyen.    • Hírek
  • Csok