Rokonai még bizakodnak, hogy él a Londonban eltűnt magyar lány

2021.05.21. 06:07

Letartóztatott hétfőn egy 63 éves férfit a londoni rendőrség, mert azzal gyanúsítják, hogy fogva tartott, majd megölt egy húszéves magyar lányt, Akom Ágnest, aki május 9-én tűnt el, és azóta semmi hír róla – írta korábban az Index. A Blikknek sikerült megtalálni a lány nagybátyját, aki reméli, hogy unokahúga még él. 

„Ágika egy nagyon édes, helyes lány. Nem voltunk napi kapcsolatban, hiszen amíg Magyarországon volt, ő Borsodban élt, én pedig Budapesten. Miután megjelent a hír, azonnal hívtam az édesanyját, aki velem együtt nagyon reméli, hogy ez csak egy rémhír. Hisszük, hogy Ágnes életben van. Próbálunk erősek maradni, bízunk abban, hogy minden jóra fordul” – fogalmazott Ágnes nagybátyja.

A húszéves lány, akit Dóra néven is ismertek, már öt éve Londonban élt, és valószínűleg május 9-én, vasárnap hagyta el otthonát. Kedden jelentették a rendőrségen, hogy eltűnt. Nagyjából 165 centiméter magas, szőke hajú, átlagos testalkatú. Amikor legutóbb látták, fehér műszőrmekabát, szaggatott farmernadrág és rózsaszín cipő volt rajta. Bár Ágnest még mindig keresi a rendőrség, sok jót nem sejtet, hogy a férfit azért vették őrizetbe hétfőn, mert a lány fogva tartásával és meggyilkolásával gyanúsítják.