Lövöldöztek a népszerű strand bejáratánál, egy nő kórházban

2021.06.12. 07:13 Módosítva: 2021.06.12. 07:14

Agyonlőttek két embert a mexikói Cancún strandján, egy turista megsebesült – közölte Quintana Roo állam ügyészsége pénteken. A helyi sajtó szerint az egyik visszapattanó lövedéktől megsebesült amerikai nőt kórházba szállították.

Helyi idő szerint péntek délután ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a Playa Tortugas strand egyik bejáratánál két, helyben dolgozó férfira, majd jet-skik segítségével elmenekültek a helyszínről.

Mexikó egész területén, így a turisták körében népszerű, karib-tengeri partvidéken található Cancún és Tulum városokban is bűnözői csoportok működnek, amelyek főként az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelemből, emberrablásból és zsarolásból élnek.

Az egymással rivalizáló bandáknak gyakran vannak kapcsolataik korrupt politikusokkal és a biztonsági erőkkel. A legfrissebb statisztikák szerint nem utolsósorban a kölcsönös leszámolások miatt az utóbbi időben naponta majdnem száz gyilkosságot regisztrálnak az országban. A bűncselekmények többségét sosem sikerül feltárni.

Mindemellett több mint 88 ezer embert tartanak nyilván eltűntként az országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport