Újabb határátkelőhelyek nyílnak a magyar–szerb határon

2021.06.22. 12:02

Szerdától az összes határátkelő működik majd Szerbia és Magyarország között – erősítette meg a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a Szabadkai Magyar Rádiónak, amelyet a PannonRTV szemlézett.

Pásztor István hozzáfűzte: a határátkelőkön a járványhelyzet előtt megszokott munkaidőben várják majd az utazókat. Az élet normális kerékvágásba terelésének újabb mérföldköve lesz ez, mondta a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

A politikus arról is beszélt, hogy a határon időről időre előforduló, méltatlanul hosszú várakozási idő mégsem csupán a határátkelőhelyek számától függ, hanem attól is, hogy milyen ütemben dolgoznak az illetékes szervek.

Kapcsolódó

Vajdasági nagyberuházások indulnak több tízmillió eurós magyar támogatással

Óriásszálloda, betonelemeket, illetve sört gyártó üzem megépítését tervezik.

Pásztor István úgy fogalmazott:

Sajnos a magyar határőrizeti szervek részéről egy eléggé lassú, vontatott ügyintézés volt. Attól tartok, hogy ez folytatódni fog az elkövetkező hetekben és hónapokban is. Erre folyamatosan utalunk, ennek a megváltoztatását folyamatosan kérjük. Előbb-utóbb ennek talán meglesz az eredménye.

A már működő átlépők mellett szerdán reggel 7 órakor megnyílik a Rábé–Kübekháza, a Horgos–Röszke közúti és a Rastina–Bácsszentgyörgy átkelő.