Késelő támadt járókelőkre a németországi Würzburgban, hárman meghaltak

2021.06.25. 19:38

Három ember meghalt, hat pedig megsérült, amikor egy késelő válogatás nélkül járókelőkre támadt péntek délután a németországi Würzburg belvárosában. Hatósági közlések szerint a támadó egy 24 éves szomáliai származású férfi, akit a kivezényelt rendőrök egy lábra célzott lövéssel megfékezték és őrizetbe vették. A Bayerische Rundfunk tizenöt sérültről számolt be, és úgy tudja, a támadó menekültként érkezett Németországba, mentális problémái vannak. 

A belváros nagy része, a Barbarossaplatz környéke továbbra is le van zárva, rengeteg mentőautót és rendőrkocsit látni a helyszínen. Második elkövetőről nem tudnak.

A Bild cikke szerint videofelvételeken is látni, ahogyan a Frankfurttól száz kilométerre délkeletre fekvő városban fejvesztve menekülnek az emberek a mezítláb, hosszú késsel érkező férfi elől, akihez székeket vágtak, hogy megállítsák.

Úgy tudni, hogy a würzburgi rendőrséget péntek délután 5 óra körül riasztották a támadás miatt, a figyelmeztetést a támadásra ugyanis 5 óra 21 perckor adták ki. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter elutazott Würzburgba, Markus Söder tartományi miniszterelnök pedig egy tweetben sokkolónak nevezte, ami történt. 

Öt évvel ezelőtt, 2016. július 18-án hasonló támadás történt Würzburg közelében. Ezt egy 17 éves afgán férfi követte el, baltával és késsel támadt egy vonat utasaira.