Ellopott egy teherautót, összetörte, majd agyonlőtt két feketét a PhD-t szerző rasszista ámokfutó

2021.06.29. 07:57

Egyre több jel utal arra, hogy gyűlöletbűncselekmény történt szombaton a Massachusetts állambeli Winthropban azután, hogy a 28 éves Nathan Allen ellopta egy vízszerelő teherautóját, majd belehajtott vele egy lakatlan épületbe, óriási károkat okozva. Ezt követően kimászott a gépjárműből, és megpróbált feltörni egy közelben parkoló autót. 

Nem járt sikerrel, és elindult a helyszínről, amikor egy utcával arrébb belesétált az ütközés hangja miatt felé haladó 68 éves Dave Green nyugalmazott rendőrtisztbe és a 60 éves Ramona Cooperbe, a légierő törzsőrmesterébe. Coopert háromszor hátba lőtte, míg Greenbe egy fél tárat beleeresztett. A kivezényelt rendőrökkel aztán tűzpárbajt vívott, amelyben végeztek vele. 

Az ügyészségi közlések szerint a házas, stabil munkahellyel bíró, büntetlen előéletű, PhD-fokozatot szerző Allen a fehér felsőbbrendűséget hirdető eszméknek hódolt, feltehetően az utóbbi időben radikalizálódott, de egyelőre nem tudni hogyan. Több más ember mellett elsétált, akik nem voltak feketék, és őket nem is bántotta. Úgy tudni, naplóiban antiszemita és fehér szuprematista  szövegeket írt,  a fehéreket „csúcsragadozóknak" tartotta és szvasztikákat rajzolt. 

(BBC/AP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport