Összevertek két vízimentőt, mert ügyeltek a fürdőzök biztonságára

2021.08.02. 21:57

Vasárnap két vízimentőt vertek agyba-főbe Romániában, Eforie Nord nevű kedvelt tengerparti nyaralóhelyen, csupán azért, mert egy csapat turistának egyszerűen nem tetszett, hogy a piros pólósok a környéken járőröznek – olvasható a Főtér oldalán.

Romániában nem az első eset, hogy megtámadták a vízimentőket, 2020 nyarán azért vertek meg egy életmentőt, mert megkért egy lányt, hogy menjen ki a mély vízből, mert az veszélyes számára.

Állítólag a fiatal turistáknak nem tetszett, sőt felbőszültek attól, hogy a fürdőzök biztonságáért felelős személy a vízi járművével, egy ATV-vel állítólag túl közel hajtott el mellettük. Ekkor az egyikük előbb fejbe dobta egy üveggel a tengeri úszómestert, majd a csapat tagjai nekiestek a megsérült férfinak, akit alaposan helyben hagytak.

Az esetet egy másik vízímentő is látta és kollégája segítségére próbált sietni, ám ő sem maradt ki az adok-kapokból, olyannyira nem kímélték őt sem, hogy a karját törték el. A két életmentő kórházba került.

Mialatt megtámadták a két strandőrt, egy másik tengerparti üdülővárosban, Costinești-en vízbe fulladt egy tizenkilenc éves szatmári fiatal. 

Kapcsolódó

Életmentés közben lopta meg a vízimentőt egy férfi

Egy szabadnapos csendőrnek sikerült elkapnia a tolvajt.