Beoltottaknak nem ad kávét és sütit az osztrák vendéglátóhely

GettyImages-1271795958
2021.08.13. 09:09

Az idilli osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl település bizarr módon került az elmúlt napokban az ausztriai hírekbe. A település egyik biobolttal is rendelkező vendéglátó egysége nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni, a kávé és sütemény csak az oltással nem rendelkező vendégeinek jár – hívta fel blogjában a figyelmet a jelenségre Kovács Balázs Ausztriában élő turisztikai szakértő, hivatkozva az ORF-re.

A település polgármestere, Josef Weikinger megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést, és nem tulajdonít nagy jelentőséget neki, a demokrácia a vitákról és a konszenzusról szól – vallja. A Wolfgang-tó régió turisztikai egyesülete ugyanakkor elítéli a rebellis vállalkozást.

Ausztriában május 17-től nyithattak újra a vendéglátóhelyek, amelyeket a mai napig szigorúan csak az úgynevezett 3G szabály alapján, „zöld útlevéllel” lehet igénybe venni. A zöld passzushoz igazolást az kaphat, aki a gyógyult, oltott vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik.

Ausztria augusztus 15-től szigorítja a zöld passzushoz való hozzáférés szabályait, oltási igazolást csak a teljes immunizálást biztosító adag felvétele után állít ki. A gyógyultak esetében ugyanakkor a kétkomponensű oltásoknál teljes immunizációnak tekintik az egy adag felvételét, amelyet az oltási igazoláson ezentúl 2/1 formula helyett 1/1 formulával jelölnek.

(Borítókép: Képünk illusztráció! Fotó: Sean Gallup / Getty Images)  • Tippek
  • Bankszámla