Viszonya volt egy csimpánzzal, azonnal kitiltották az állatkertből

2021.08.25. 06:03 Módosítva: 2021.08.25. 06:03

Adie Timmermansnak megtiltották, hogy kapcsolatba lépjen a belgiumi állatkert egyik lakójával, ugyanis már négy éve viszonya van az egyik főemlőssel – írja a People

A Chita nevű csimpánz 30 évvel ezelőtt érkezett az antwerpeni állatkertbe; az elmúlt négy évben Adie Timmermans minden héten meglátogatta a főemlősöket, és szoros kapcsolatot alakított ki Chitával.

Szeretem az állatot, ő pedig engem. Semmi más nincs az életemben. Miért akarják ezt elvenni?

– fogalmazott Timmermans a Newsweeknek, majd hozzáfűzte, „viszonyunk van, csak mondom”. A viszony, amiről a nő beszél, az információk szerint azt jelenti, hogy a csimpánz és a nő integet, és puszikat dobnak egymásnak. Közben az állatkert aggodalmát fejezte ki a hosszadalmas kapcsolat miatt, azt állítva, hogy ez negatívan befolyásolja Chita kapcsolatát az állatkert többi csimpánzával. 

Amikor Chita folyamatosan el van foglalva a látogatókkal, a többi majom nem foglalkozik vele, és nem tekintik őt a csoport részének, pedig ez fontos. Amikor pedig nincs látogatási idő, egyedül üldögél

– fogalmazott az állatkert szóvivője. Megjegyezte, hogy ha egy állat túl sokat foglalkozik a látogatókkal, akkor a társai nem tisztelik annyira, és ők azt szeretnék, ha Chita annyira csimpánz lehetne, amennyire csak lehetséges.  

Az antwerpeni állatkert gondozói tehát most azon vannak, hogy a csimpánz többet foglalkozzon társaival.   • Tippek
  • Hírek