18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

000 9NG6EN
2021.09.25. 20:32

Meggyilkoltak Londonban egy 28 éves tanárnőt, Sabina Nessát, a rendőrség tájékoztatása szerint egy mindössze ötperces séta közben, amikor a greenwichi otthonából éppen egy közeli pub felé tartott. A CNN beszámolója szerint a közfelháborodást kiváltó eset után attól tartanak, egyre inkább elharapózik az Egyesült Királyságban a nők elleni erőszak.

A rendőrség pénteken egy 38 éves férfit tartóztatott le a szeptember 17-i bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként, a Guardian tudósítása szerint szombaton egy 40-es éveiben járó férfit is elfogtak, azonban később mindkettejüket elengedték. A hatóságok most egy harmadik gyanúsítottat keresnek. Az illetőről fényképet is közzétettek, valamint egy ezüst színű személygépjárműről, amit valószínűsíthetően használ. 

Hatósági gyanú szerint a 28 éves tanárnő a Cator Parkon kelt át, amikor megtámadták. Levelekkel borított holttestét másnap délután találták meg, de megtörténhet, hogy nem a park volt a gyilkosság helyszíne. A Daily Telegraph szerint hátulról fejbe vágták, mielőtt a parkba vonszolták volna, de ezt rendőrségi források nem erősítették meg.

Sabina Nessa egy délkelet-londoni általános iskolában tanított, családja azóta is sokkban van a bűncselekmény miatt. Halála nem az egyetlen hasonló eset az Egyesült Királyságban a közelmúltban. Hat hónappal ezelőtt egy 33 éves nőt, Sarah Everardot gyilkolták meg, szintén London déli részén. A nő március 3-án tűnt el, egy héttel később találták meg a holttestét, mintegy 50 mérföldre (azaz 80 kilométerre) attól a helyszíntől, ahol utoljára látták. A gyilkosa egy szolgálatban lévő rendőr volt, akit emberrablás, nemi erőszak és gyilkosság miatt tartóztattak le.

2019 márciusától 2020-ig több mint 200 nőt gyilkoltak meg az Egyesült Királyságban. Egy rendőrségi felügyelet jelentése szerint radikális ágazati változásokra van szükség az egyre inkább elharapózó, lányok és nők elleni erőszak megfékezéséhez. Sadiq Khan londoni polgármester a mostani eset után arról beszélt, hogy gyűlölet-bűncselekményként kell kezelni a hasonló bűncselekményeket.

Sabina Nessa emlékére pénteken este virrasztást tartottak a Reclaim These Streets csoport szervezésében. A gyilkosság feltételezett helyszínén, a Cator Parkban több tucat virágcsokrot hagytak.

(Borítókép: Helyszínellenőrzés megemlékezés előtt. Fotó:  Tolga Akmen / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport