18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A járvány hatása: állati tetemekről fejtik le a húst az éhező emberek

2021.10.03. 13:25 Módosítva: 2021.10.03. 13:50

Teherautóba hányt állati maradványok között turkálnak éhező brazilok. A jelenséget, amely rámutat Latin-Amerika legnépesebb országának koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeire, Domingos Peixoto díjnyertes fotós örökítette meg és publikálta, ezt követően pedig azonnal felháborodást váltott ki Brazíliában. 

A képeken látható állati maradékot a húsüzemekből szállítják tovább szappan és állati eledel előállítására, útközben azonban a rászorulók megpróbálnak lecsipegetni néhány falatot a véres csontokról maguknak és családtagjaiknak. 

Korábban az emberek a kutyáiknak kértek csontot. Most már könyörögnek a csontért, hogy ételt készítsenek maguknak 

– mondta a képeken látható teherautó sofőrje. 

Az 51 éves Denise da Silva azonban hálás annak, amit össze tud szedni. Elmondása szerint a járvány kitörése óta nem jutott húshoz, ráadásul most, hogy párját elveszítette, rá hárul öt gyermekének és tizenkét unokájának az etetése. 

A Guardian szerint mintegy 19 millió ember éhezik a 600 ezer brazil életét követelő járvány kitörése óta. A baloldal ezért is Jair Bolsonaro elnököt tette felelőssé, akinek népszerűsége történelmi mélységbe süllyedt. 

A brazíliai dorgháborúkban veterán fotósnak számító Peixoto saját elmondása szerint két napig nem aludt, olyannyira sokkolták a látottak. Volt olyan pillanat, melyet lencsevégre sem kapott, de örökre az emlékeibe égett. Mint mesélte, amikor figyelmeztette az egyik nőt, hogy ne egyen a kidobott állati maradványokból, azt a választ kapta: „fiatalember, ezt most vagy megesszük, vagy éhen halunk.” 

A szomorú jelenségről az Extra brazil lap videóriportot is készített. 

extra.globo.com/videos/v/pessoas-reviram-caminhao-com-pelanca-e-osso-em-busca-de-resto-de-alimento/9902372

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport