2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország

Kártya járna Székelyföld területi autonómiájának a támogatásáért

2021.12.06. 16:24

Székely személyi kártya bevezetését tervezik. A Székely Nemzeti Tanács állandó bizottsága közvitára bocsátotta az erről szóló határozattervezetet, írta az MTI. A tervezet szerint a székely avagy székelyföldi személyi kártyát bármelyik, tizennyolcadik életévét betöltött személy megkaphatja, aki székelyföldi állandó lakhellyel rendelkezik, vagy Székelyföldön kívül él, de székelynek vallja magát, és egyetért Székelyföld területi autonómiájával úgy, ahogy az a Székely Nemzeti Tanács Autonómia-statútumában áll.

A székely avagy székelyföldi személyi kártyát formanyomtatvány kitöltésével lehet igényelni.

Ezen fel kell tüntetni az igénylő családnevét és keresztnevét, születési idejét és helyét, állandó lakcímét, nemét. A formanyomtatvány kötelező módon tartalmazza előnyomtatott formában az igénylő kötelezettség-vállalását Székelyföld területi autonómiája iránt. A székely okirat olvasható módon csak a nevet és a rendszer által generált azonosító számsort tartalmazza, a többi személyi adat QR-kódban jelenik meg.

A tervezet szerint a személyi kártya visszavonható azoktól, akik nyilvánosan szembefordulnak az igénylésben meghatározott értékekkel.