18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több nőt molesztáltak a milánói Dóm téren szilveszterkor, újabb áldozat szólalt meg

2022.01.08. 16:18

Az újabb adatok szerint már legalább 5 nőt molesztáltak, zaklattak Milánóban egy harmincfős csoport tagjai újévkor. 

Korábban még három nő molesztálásáról számolt be az olasz sajtó. Már ötről írnak, de a feltételezések szerint akár ennél többen is lehettek az áldozatok. Többen már a 2016 szilveszterén Kölnben történt incidenshez hasonlították az esetet. 

A hatóságok csoportosan elkövetett szexuális erőszak gyanújával vizsgálódnak az ügyben, ezzel összefüggésben már több szemtanút is meghallgattak. A nyomozást koordináló milánói ügyészség az esetről nyilatkozva hangsúlyozta, hogy „nagyon súlyos, példátlan” bűncselekményről van szó. A zaklatott nők közt volt két húszéves német lány is, egyikük nyilatkozott is az esetről. 

Próbáltuk ellökni őket magunktól, a barátnőm megütötte, pofon vágta őket, de csak nevettek, és folytatták a zaklatásunkat. Legalább 15 kéz fogdosott engem is

– mondta egyikük az ANSA hírügynökségnek nyilatkozva. Hozzátette azt is, a közelben lévő rendőrök sokáig nem csináltak semmit, pedig láthatták, hogy bajban vannak. 

A nő elmondása szerint a molesztálásuk körülbelül 10 percig tartott, csak azt követően sikerült odamenekülniük a rendőrökhöz. Ez látható már azon a felvételen is, ami az esetről készült, és felkerült a YouTube-ra is. 

A húszéves lány azt is elmondta, hogy az őket zaklatók csak arabul beszéltek, olaszul és angolul sem értettek. A történteket még mindig nem dolgozták fel teljesen, a barátnője továbbra sem tud rendesen aludni – fogalmazott. 

A két német lány mellett három másik olasz lány is arról számolt be, hogy zaklatta őket ez a banda, az egyik esetben szintén bizonyítja ezt egy felvétel. A történteket elítélte a város polgármestere, Giuseppe Sala is. Azt mondta, hogy a városi rendőrség nagy erőkkel dolgozik a zaklatóbanda tagjainak azonosításán. 

(via corriere.it)