Meghalt Szigeti László volt oktatási miniszter

DBOGI20160611001
2022.02.03. 12:30
A felvidéki magyar politikust hosszan tartó, súlyos betegség után érte a halál.

Hatvannégy éves korában elhunyt Szigeti László felvidéki magyar politikus, volt oktatási miniszter – tudatta a Magyar Közösség Pártja (MKP), amelynek az elhunyt vezető a tagja volt. A felvidéki magyar médiaforrások szerint Szigeti Lászlót hosszan tartó, súlyos betegség után érte a halál.

Nagy veszteség érte közösségünket. Hatvannégy éves korában elhunyt Szigeti László. Tanárként, iskolaigazgatóként, parlamenti és megyei képviselőként, oktatásügyi miniszterként is szolgálta a felvidéki magyar közösséget. Harcolt az alternatív oktatás bevezetése ellen, a Mária Valéria híd újjáépítéséért, a Selye János Egyetem létrehozásáért

– írta honlapján az MKP.

Szigeti László a kilencvenes évek második felében a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke volt. Később a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének alelnökeként tevékenykedett. 2006-ban a Magyar Koalíció Pártjának jelöltjeként oktatásügyi miniszter lett, később a révkomáromi Selye János Egyetem igazgatótanácsának volt tagja, 2012-től pedig a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöki tisztét is betöltötte.

(Borítókép: Szigeti László 2016. június 11-én. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport