Másfél rakéta is hatalmas pusztítást okoz

IMG 20220314 161552
2022.03.14. 20:39

Ismét elérte a háború Kijevet, hétfőn már az ukrán főváros határain belül is életeket követelt a harmadik hetébe lépett fegyveres invázió. A nap folyamán a kijeviek keserű ízelítőt kaptak abból, ami a mariupoli és harkivi honfitársaik számára már a mindennapok részévé vált: az élet kioltására alkalmas légi eszközök pusztító erejéből, amelyek akkor is pusztítanak, ha útközben megsemmisülnek. 

Kurenyevka városrész egyik utcasarkára délelőtt csapódott be egy – helyi források szerint – előre programozható szárnyas rakéta törmeléke. A légi fegyvernek csupán néhány darabja lakások ablakait zúzta szét, és súlyosan megrongált mindent a környéken: a villamosmegállót, egy trolibuszt, egy út menti élelmiszerbódét és két gépkocsit.

És ez csak törmelék volt. 

Kijev legészakibb kerületében, Obolonyban egy lakóházat ért találat a reggeli órákban. Több tucat lakás kiégett, többen meghaltak – a rakéta a lépcsőházi bejáratot találta telibe. Azok a lakások, amelyek megmenekültek a tűztől, olyan károkat szenvedtek, hogy lakhatatlanná váltak, így teljes családok élete ment tönkre egy szempillantás alatt. 

Az Index tudósítója saját szemével győződött meg arról, hogy micsoda pusztításra képes az orosz hadsereg offenzív képességeinek csupán egy kis töredéke. A helyszínen készült videót itt láthatja:

Másfél rakéta is már óriási pusztítást tud végezni

Korábban megírtuk azt is, hogy fokozódnak a harcok Kijev körül, helyszíni riportunkat ide kattintva találja. Az orosz–ukrán háború fejleményeit folyamatosan követjük, élő hírfolyamunkat itt böngészheti.

(Borítókép: Kiss Dániel / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport