Szivárgott a klórgáz egy londoni sportközpontban, 200 embert kellett kimenteni

2022.03.23. 20:00 Módosítva: 2022.03.23. 20:41
Klórgáz került a levegőbe a vízisport-központban. A baleset után a látogatók közül többen légzési nehézségekre panaszkodtak – számolt be az MTI.

Klórgáz szivárgott a kelet-londoni Stratford városrész Queen Elizabeth Olympic Park nevű, egykori olimpiai központjának vízisport-versenyek rendezésére épített, 2012-től nyilvánosan látogatható szabadidő-létesítménnyé átalakított komplexumában, a London Aquatics Centre-ben.

A sportközpont medencéit üzemeltető cég, a Greenwich Leisure Limited (GLL) tájékoztatása szerint a gázszivárgás akkor következett be, amikor az üzemi helyiségek személyzete medencetisztításra használt vegyianyag-szállítmányt vett át.

A létesítmény szerda délutáni közlése alapján a gázszivárgás miatt számos látogató légzési nehézségekről számolt be. Ellátásukat a nagy erőkkel kivonult mentőszolgálat a helyszínen megkezdte. Összesen kétszáz látogatót evakuáltak a létesítményből.

A mentők szerda este közölték, hogy 29 embert vittek kórházba légzési problémák miatt, és további ötvenet a helyszínen láttak el. Az egyik közeli kórház arról informálta a BBC brit közszolgálati médiatársaságot, hogy hét gyermeket kezelnek légzőszervi panaszok miatt.

A londoni tűzoltóság vizsgálatából kiderült, hogy vegyi reakció vezetett a nagy mennyiségű klórgáz elszabadulásához. A tűzoltók szóvivője azt kérte a környéken lakóktól, hogy a sportlétesítmény átszellőztetésének idejére tartsák zárva otthonaik ablakait és ajtóit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport