Az Iszlám Állam magára vállalta a legújabb izraeli merényletet

2022-03-27T205659Z 1344866674 RC28BT9HQYKW RTRMADP 3 ISRAEL-PALE
2022.03.28. 06:25
Az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat vállalta magára azt a merényletet, amelyet elkövettek az észak-izraeli Hadera városban, írta meg az MTI.

A Kan közszolgálati rádió adta hírül az újabb merényletet Izraelben, amelyben eddig két halálos áldozatról és hét sebesültről tudtak, ezt itt írtuk meg az Indexen.

A támadókat agyonlőtték. A dzsihadista szervezet a Telegram közösségi oldalon adta hírül, hogy a beszivárgott kommandó” két tagja hozzá tartozott.

A két merénylő a Tel-Avivtól mintegy 50 kilométerre fekvő Hadera városközpontjában, a központi buszpályaudvarnál automata fegyverekből nyitott tüzet az ott tartózkodó rendőrökre és civilekre. A közelben lévő határőr katonák meghallották a lövéseket, a helyszínre siettek, és lelőtték a támadókat.

Az izraeli rádió szerint a merénylők izraeli állampolgárok voltak, de arabok.

A támadás idején több arab ország külügyminisztere mellett Antony Blinken amerikai külügyminiszter is Izraelben tartózkodott, és a miniszterelnök a hivatalos Twitter közösségi oldalán elítélte és értelmetlennek nevezte a merényletet, és a halálos áldozatok családjának kinyilvánította részvétét.

A sebesültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

(Borítókép: helyszínelők Haderában. Fotó: Ronen Zvulun / Reuters)